Even voorstellen

EBF190415 (40 van 66)Ik ben Hans Mol, geboren op 28 augustus 1958 in Epe. Na de middelbare school ging ik naar Zwolle om daar viool te studeren op het conservatorium. Die opleiding heb ik ook afgemaakt, maar daarnaast heb ik ook een aantal jaren koor- en orkestdirectielessen gevolgd bij diverse leraren. Vanaf mijn 22ste tot nu toe bestaat mijn werk voornamelijk uit koren dirigeren, naast het geven van viool- of pianorecitals.

Op dit moment ben ik dirigent van de Darpse Deerns in Twello, Eendracht in Terwolde, de Heeren van Salland in Raalte, het woco-koor van de Martinuskerk in Twello. Daarnaast ben ik begeleidend-pianist bij gospelkoor ‘Con Amore’  in Deventer en maak ik als bas deel uit van Vocaal Kwartet BemusedDaarnaast doe ik regelmatig koorprojecten. Zoals passieconcerten in de Goede Week (project Lamentations) en Lessons & Carols in de advent-tijd. Uit deze laatste activiteiten is een min of meer vaste groep van zangers en zangeressen voortgekomen die bij een project de naam Mole’s Chapel Choir draagt.

Als violist of pianist geef ik jaarlijks een aantal recitals, alleen of samen met iemand anders. Dat is in ieder geval de traditie van een verjaardagsconcert (op of rond mijn verjaardag) naast twee of drie maal een concert “ertussendoor” – altijd in Deventer.